DUPĂ „SKIPCARE”, NOUL RITUAL SKINCARE DIET IA CU ASALT INTERNETUL.

Dacă ritualul coreean in ‘numai’ 10 pasi ne-a prins tare bine în prima perioadă a pandemiei, noua rutină Skincare Diet elimină cea mai mare parte a programului de ingrijire. Și se pare că tenul este cel mai „fericit”, spun fetele (și nu doar ele) care l-au pus în aplicare pentru minim șase săptămâni.

Skincare Diet, sau dieta îngrijirii pielii implică eliminarea produselor destinate tenului până la minim. Aceasta implică și diminuarea pașilor din rutina de îngrijire, ceea ce reduce în plus și numărul de potențiali  iritanți la care pielea este expusă (și care deseori provoacă roșeață, sensibilitate și chiar mai rău – forme de dermatită de contact, pe care le ignorăm). Rutina constă așadar doar într-un produs de curățare, unul hidratant și o formulă cu SPF. Iar potrivit experților, acest regim îți va indica exact ce produse folosite funcționează efectiv și care dintre acestea cauzează iritații ori sunt de-a dreptul… inutile. Și nu în ultimul rând, este evident că produsele la care se reduce programul de îngrijire trebuie să fie cele mai bune, din toate punctele de vedere: perfect adaptate tipului tău de ten, prietenoase cu pielea (fără ingrediente indezirabile) și cu adevărat eficiente.

PASUL 1 – Curățare

În primul rând, este importa ca produsul de curățare a pielii să fie ales în funcție de tipul de piele – fie că este gras, uscat, sensibil sau mixt; nu se potrivește orice, oricui. Tipul de demachiant utilizat este de asemenea foarte important, dar cu atât de multe texturi diferite existente – gel, ulei, balsam, spumant sau pe bază de apă (loțiuni micelare), poate fi destul de confuz. Experții recomandă o formulă gel de curățare dacă pielea ta este grasă sau cu tendințe de imperfecțiune, în mod ideal una care conține L-lactic sau acid salicilic derivat din plante pentru a contracara porii blocați, fără a dăuna pielii.

Dacă ai tenul uscat, un prim criteriu ar fi să eviți produsele care usucă și mai tare pielea. Verifică de două ori eticheta ingredientelor, iar dacă constați prezența unui sulfat comun numit „laurilsulfat de sodiu”, renunță la el; acesta deposedează pielea de grăsimile naturale ce mențin nivelul de umiditate al acesteia.

PASUL 2 – Hidratare

Nu uita, ideea e să simplifici la maxim ritualul de îngrijire, dar hidratarea este importantă și necesită un produs care să ofere pielii confort sporit. Majoritatea problemelor tenului au legătură cu hidratarea, prin urmare nu este cazul să-ți faci griji pentru acele aspecte pe care le tratai cu ajutorul serumurilor – riduri, lipsa fermității, piele ternă – sunt acoperite doar prin hidratare. Optează pentru formule simple, cât mai naturale, fără adaosuri inutile, bazate pe ingrediente cunoscute pentru potențialul lor hidratant precum acid hialuronic, vitamina C, unt de shea, ulei de argan sau cocos, etc.

Aplică formula hidratantă de zi pe pielea proaspăt curățată, după ce ți-ai clătit în prealabil fața cu apă rece, astfel încât porii să fie închiși. Pentru seară, poți opta pentru o cremă mai grasă, mai ales dacă îți simți pielea uscată după primul pas al ritualului – curățarea. Nu subestima puterea masajului facial, simpla aplicare a formulei pe piele, fără a stimula penetrarea acesteia, nu este suficientă. Masajul are rolul de a stimula microcirculația, favorizând absorbția optimă a ingredientelor.

PASUL 3 – Protecție

Protecția împotriva razelor UV este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru pielea ta, iată argumentul supremul pentru care acest pas nu poate fi eliminat din lista măsurilor de bază ale îngrijirii pielii, pe lângă curățare și hidratare. Factorul de protecție solară (SPF) este, pe scurt, o măsură a timpului în care un produs de protecție te va proteja de razele ultraviolete (UV). Cu cât acesta este mai mare, cu atât lasă să treacă mai puține radiații UV. Practic, SPF 30 permite unei treimi din radiațiile ultraviolete să ajungă la piele.

Și în acest caz, alegerea produsului optim este cheia: optează pentru produse de protecție solară etichetate cu „spectru larg” , care asigură o protecție adecvată împotriva UVA, precum și împotriva UVB. Razele UVA, radiațiile cu cea  mai lungă lungime de undă, pătrund adânc în piele și joacă cel mai mare rol în îmbătrânirea prematură a pielii, formarea ridurilor și pierderea fermității, atacând direct colagenul și elastina. Acestea sunt prezente cât e ziua de lungă, 365 de zile pe an – chiar și atunci când este înnorat și soarele nu este vizibil.  Cât despre razele UVB, acestea afectează stratul superior al pielii și sunt principala cauză a cancerului de piele, a arsurilor solare și dăunează straturilor exterioare ale pielii,  afectând direct ADN-ul. Mai trebuie să știi faptul că UVA pot pătrunde prin sticlă, în timp ce razele UVB nu pot. Deci, chiar dacă nu ieși afară, dacă stai lângă o fereastră sau călătorești în mașină, pielea ta este expusă razelor UVA, ceea ce face ca protecția solară să fie o necesitate în orice condiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.