Știu că este dificil să te confrunți cu așa ceva, niciuna dintre noi nu își dorește să se spele pe păr dimineața, iar a doua zi să fie deja unsuros și lipsit de volum. 

Medicul Craig Ziering ne recomandă să nu ne spălăm în fiecare zi podoaba capilară, iată și de ce: ” Un scalp normal, sănătos, produce constant sebum, o substanță uleioasă care este hidratantul natural al corpului”. 

În combaterea „îngrășării părului”, un rol foarte important  îl joacă și alimentația. Dacă mănânci mult junk food, tot felul de chips-uri și dulciuri, „te ajută” foarte mult în îngrășarea părului. Încearcă, dacă este cazul, un stil de viață echilibrat, în care predominant să fie hrana sănătoasă și hidratarea corectă. 

Spală-l mai rar! încearcă să îți speli părul o dată la 2-3 zile, dacă momentan îl speli zilnic. Chiar dacă pare greu la început, vei vedea rezultate destul de repede. Cu cât îl speli mai des, cu atât scalpul tău va produce sebum mai des, pentru a proteja scalpul. 

Evită să îți atingi părul și scalpul, deoarece „Avem uleiuri pe degete, care pot face ca părul să pară și mai gras”, spune medicul dermatolog.

Nu folosi ingrediente agresive cu pielea calpului. Unele ingrediente pot duce la deshidratare chiar și în cazul scalpului gras. „Sulfații și alcoolul sunt prea agresivi cu pielea și au tendința de a îndepărta apă și uleiurile din păr și de la nivelul scalpului”, spune medicul.

Perie-te în fiecare seară. Obiceiul de a-ți peria părul are numeroase beneficii și nu trebuie trecut cu vederea, mai ales dacă ai scalpul gras. Vei distribui sebumul pe lungime, acționând precum un balsam natural pentru păr. De asemenea eviți acumularea sebumului la rădăcini, ce poate avea că efect blocarea foliculilor.

Folosește produse de îngrijire cât mai naturale, cu extracte din aloe vera, citrice, arbore de ceai, lavandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.