In „limbajul corpului” sprancenele joaca un rol foarte important, putand reda o multime de stari si sentimente, de la bucurie si mirare pina la furie si nemultumire. Este stiut faptul ca acolo sunt concentrati cei mai multi muschi ai fetei. Daca la barbati sprancenele dau forta si vitalitate, la femei ele au rolul de a sublinia expresivitatea ochilor si de a aduce lumina si tinerete.

Sprancenele au un rol deosebit de important in simetria si expresivitatea fetei. Este de asemenea si singurul loc de pe fata unde putem „umbla” mai usor si ni-l putem modifica asa cum dorim. Ce faci daca, tot incercind sa le modifici, le strici si nu isi mai revin? Forma neclara sau lipsa totala ori partiala a sprancenelor ne schimba armonia fetei si ne adauga cativa ani buni pe fata!

Cu exceptia cazurilor de pierdere a sprancenelor datorita unor boli sau chimioterapiei, schimbarea in rau a formei sprancenelor se produce de cele mai multe ori prin „mijloace mecanice” si din pacate in timp. Noi sesizam acest lucru de obicei prea tirziu! Cum putem modifica in rau forma sprancenelor? Pensandu-le prea devreme, pensandu-le exagerat de des sau foarte subtire. Si, paradoxal, toate astea facute cu intentia de a avea sprancene mai frumoase.

Sunt multe cazuri in care sprancenele cresc neregulat, sunt intrerupte sau alteori lipsesc apoape integral. Colorarea lor cu creionul dermatograf este o solutie pe termen scurt, de cele mai multe ori inestetica, nenaturala si obositoare.

Tatuarea sprancenelor este cam singura solutie in acest caz. Avand la dispozitie o gama de culori create pentru sprancene si cu o tehnica speciala ce reproduce firul de par al sprancenei aceasta va capata forma dorita. Dupa ce noua forma a fost aleasa impreuna cu esteticiana si agreata de catre dumneavoastra, nu mai ramane decat sa se redeseneze sprancenele dandu-le o forma perfecta si un aspect ingrijit. Vor arata mai naturale ca niciodata. Tatuarea sprancenelor le da acestora sansa sa se „odihneasca” 3-5 ani timp in care se vor „repara”. Noile sprancene chiar va vor ghida cum sa va pastrati forma perfecta, transformandu-se intr-un „sablon”. Dupa tatuare tot ce aveti de facut este doar sa pensati ce este in afara tatuajului.

Machiajul cosmetic semi-permanent nu produce efecte secundare, nu afecteaza firele de par existente si nu are contra-indicatii. In putine saloane din Romania machiajul semi-permanent este aprobat de Ministrul Sanatatii. Aceasta aprobare se elibereaza in baza unor documentatii privind originea aparatului si pigmentilor utilizati, anul de fabricatie, gradul de uzura, nivelul de performanta al apartului, modalitatea de tratament, pregatirea, consilierea si informarea clientilor asupra procedurii, conditiile de igiena si nivelul de pregatire al personalului.

Nu experimenta tatuajul cosmetic in locuri neamenajate special pentru aceasta procedura! Nu este normal ca o cosmeticiana care tocmai a terminat de epilat o clienta sa treaca la un machiaj al sprancenelor. Este bine sa alegi un cabinet specializat in asa ceva care sa foloseasca pigmenti si aparatura performanta aprobata de Ministerul Sanatatii. Astfel ai garantia lucrului bine facut si sigur, si poti evita tot felul de „experti” sau saloane aparute peste noapte mai ales ca preturile sunt cam aceleasi si acest tip de tatuaj il faci o data la 3-5 ani.

Este dureros? Se foloseste o solutie de lidocaina pentru anestezie locala, deci creeaza mai degraba un discomfort si nu durere.

Cand poti sa iti reconturezi sprancenele?

Au devenit prea rare sau forma lor nu mai este cea pe care ti-o doresti.

Sunt prea deschise la culoare sau foarte putin vizibile.

Sunt inegale sau au parti care lipsesc.

Au fost pierdute integral.

Sunt brazdate de semne sau cicatrici.

Te-ai saturat sa le tot desenezi in fiecare zi.

Nu mai ai timp, nici rabdare, ori ai inaintat in varsta

Esti sportiva, proaspata mamica sau doar foarte ocupata.

Vrei sa arati bine de dimineata devreme pana seara tarziu .

Cum construim o spranceana perfecta

Baza sprancenei (partea mai grosa) trebuie sa inceapa din dreptul unei linii imaginare trasate pe langa baza nazala, in sus spre interiorul ochiului si care urca spre frunte. Spancenele care trec peste linia imaginara spre interior inaspresc aspectul fetei; cele care sunt mai scurte creaza un aspect caraghios.

Spranceana trebuie sa se termine in dreptul unei linii imaginare trasate de la baza nazala spre exteriorul ochiului. Daca se alungesc peste linia imaginara, imbatranesc si inchid unghiul ochiului (care are rol de a lumina si intinerii aspectul fetei).

Corpul sprancenei se imparte in trei sectiuni egale: primele doua incepand de la baza spranceni au de regula aceeasi grosime (uneori usor mai ingusta spre capatul sectiunii a doua) si o linie usor ascendenta. Cea de a treia sectiune are forma ascutita si o linie usor descendenta.

Sprancenele care au aceeasi grosime, pe toata lungimea lor, par creionate si ne-naturale. Pastreaza baza sprancenei mai groasa si incepe sa ingustezi din corpul sprancenei abia dupa ce te apropii de curba sprancenelor si mai ales dupa ce o depasesti.

Curba sprancenelor trebuie pozitionata intre cea de a doua si cea de a treia sectiune si va fi accentuata cat sa poata incapea „sub ea” un cerc cu diamentrul egal cu cel al irisului.

Daca accentuezi curba sprancenelor prea mult, capeti un look agresiv ori vei parea tot timpul mirata, nedumerita, „pierduta in spatiu”, daca nu arcuiesti spranceana suficient ochiul primeste umbra sprancenei si arati trista.

Baza sprancenei (limita sa inferioara, punctul cel mai jos aflat spre interiorul ochiului) si capatul sprancenei (limita sa exterioara, varful sprancenei orientat spre tampla) trebuie sa se afle de regula pe aceeasi linie imaginara care le uneste (uneori varful spranceni poate sa se afle deasupra liniei imaginare cu putin).

De ce tinem cont cand redesenam o spranceana:

– de distanta dintre ochi
– de marimea ochiului si de linia sa
– de marimea si forma fruntii
– de limita de insertie a parului
– de forma si marimea arcadei
– de culoarea parului
– de tonul pielii

Sprancenele blondelor trebuie nuantate cu o culoare cu unu-doua tonuri mai inchise decat culoarea parului.

Sprancenele brunetelor trebuie colorate cu o nuanta cu unu-doua tonuri mai deschise decat culoarea parului.

Sprancenele roscatelor trebuie colorate cu o nuanta care sa cuprinda un procent de pigment rosu sau brun roscat. Culoarea finala trebuie sa fie mai deschisa cu unu-doua tonuri decat culoarea parului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.