Body-piercing-ul este un subiect pe baza careia se poate discuta ore in sir, indierent de pozitia pro sau contra.
Idiferent ca esti mama care trebuie sa-si priveasca copilul venind acasa cu noi „gauri” in locuri care i-ar soca pe bunici sau esti chiar tu tentata de un mic cercelus in buric, in mod sigur ai o anumita opinie pesonala cu privire la acesta metoda „de infrumusetare”.

Majoritatea adultilor vad acest fenomen ca pe un mod al tinerilor de a-si exprima spiritul rebel, in timp ce altii admit ca este o cale putin daunatoare prin care tinerii isi pun in valoare propria individualitate.

Istoria Body Piercing-ului
Arheologii au descoperit in Irak o statueta din piatra, datand din secolul 9 i.Hr. care infatiseaza primele „piercing-uri” la om, ca mai apoi, obiecte similare datand din anul 2000 i.Hr. sa fie descoperite in China.

Este evident faptul ca nu este o tehnica noua, ea fiind practicata cu mii de ani in urma si rezistand modernizarii pe care a suferit-o lumea in tot acest timp.

Maiasii si aztecii credeau ca se pot apropia mai mult de zei cu ajutorul cercelului din limba iar egiptenii foloseau un cercel in nas pentru a marca trecerea de la copilarie la maturitate a copiilor.

Romanii considerau ca piercing-ul in mamelon reprezinta un semn al virilitatii, barbatiei si al puterii fizice, in timp ce victorienii sunt cunoscuti pentru statulul lor regal exprimat prin tot felul de cercei in diverse locuri ale corpului.

Exista chiar o consemnare a body-piercing-ului in Biblie, in Geneza 24:22, unde Rebekah (mireasa menita lui Isaac), primeste in dar un cercelus pentru a si-l pune in nas. Pe cealalta parte, a cruzimii, body-piercing-ul a fost utilizat in istorie pentru a marca criminalii, sclavii dar si spionii.

women-piercings_00404454

Cum decurge operatiunea
1. Zona este foarte bine curatata cu ajutorul unui sapun special care inlatura bacteriile.
2. Pielea este strapunsa cu ajutorul unui ac steril, foarte ascutit.
3. Cercelusul sau bijuteria care a fost sterilizata in prealabil este acum atasata.
4. Se curata atent zona din jurul piercingului.

Riscuri si sfaturi generale
1. Toate piercing-urile, incluzandu-le pe cele in urechi, au nevoie de minim sase saptamani pentru a se vindeca complet. Timpul maxim de vindecare al unei gauri in nas spre exemplu (in cazul in care nu apar infectii) este intre trei si patru luni.

2. Daca vrei sa-ti faci unul, este important sa mergi la un salon specializat, care ofera conditii maxime de igiena. S-a depistat o crestere uimitoare a cazurilor de Hepatita A datorita folosirii acelor nesterilizate in efectuarea gaurilor, iar virusul HIV este si el usor transmisibil daca nu se respecta normele de igiena corespunzatoare.

3. Daca te gandesti la un alt loc in afara de urechi in care sa-ti plasezi un cercelus, afla ca nu orice metal este recomandat. Platina, aurul de 18 sau 24 carate si otelul inoxidabil sunt alegeri acceptate pentru orice zona a corpului. Un salon specializat iti va oferi informatii despre diferitele metale pe care le foloseste si te va sfatui in ce alegere sa faci.

4. Trebuie sa fii mereu constienta de factorii care ar putea cauza o infectie, cum ar fi transpiratia, murdaria sau germenii. Infectiile sunt dureroase si pot provoca sangerari in zona respectiva si in acest caz este recomandata inlaturarea piercing-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.