Obsesia femeilor, pe care bărbații o urăsc, de care cărțile de credit fug, mai presus de narcisism, este shopping-ul.
Oricărei femei îi place să meargă prin magazine chiar dacă nu are în gând niciun produs pe care dorește să și-l achiziționeze, chiar dacă nu are bani în buzunar să cumpere nici măcar un strugurel de buze, pentru că și „window shopping”-ul are efectele sale terapeutice.
Acest sindrom de a achiziționa cât mai multe haine reflectă uneori dorința femeilor de a se reasigura că au puterea financiară să își permită oricând orice țoală îți dorește, iar alteori snobismul de a cumpăra ultimele „tendințe” și uneori este doar un mod de relaxare.
Orice sesiune de shopping constituie o investiție de lungă durată, așa că atunci când pornim la cumpărături trebuie să avem în minte aceste reguli de „bună purtare”, pe care eu le-am învățat de-a lungul anilor, făcând multe greșeli vestimentare.
– Prețuiește calitatea și nu cantitatea. Fugi de ideea de a cumpăra 3 bluze ieftine față de una scumpă, care oricum va rezista mult mai bine în timp.
– Cumpără materiale de calitate, stai departe de polyester, acrilic și orice altceva ce este sintetic.
– Negrul, albul, bejul și grîul tot timpul vor fi la modă. Cumpără haine care să constituie „centrul” gaderobei tale în aceste culori.
– Cumpără haine în linii cât mai clasice care să aibă un singur element „fistichiu”
– Cumpără haine în culori uni.
– În fiecare sezon urmărește colecțiile marilor case de modă, citește critici profesioniste și extrage croielile și culorile must-have. Cumpără câteva elemente care să respecte aceste idei și astfel vei reuși să ai un aspect conform tendințelor.
– Nu cumpără haine cu design și colorit complicat care se vor purta doar sezonul acesta.
– Fii atentă la poșetă și pantofi. Alege doar piele pentru aceste elemente pentru că ele pot întregi sau distruge o ținută dealtfel perfectă.
– Și nu în ultimul rând, accesorizeaza. Mărgelele în culori tari, broșele, curelele pot schimba aspectul unui tricou alb.