Mare tendință a toamnei, produsele cosmetice se revendică mai mult ca niciodată din zona grădinilor. Legume proaspete, ierburi, fructe, toate strecoară în diverse formule diferite grade de plăcere ale pielii. Senzații autentice, arome gustative, este o reîntoarcere la sursele care evocă pământul. Morcovi, roșii, măsline, struguri, coacăze, toate au efecte benefice asupra mâinilor, a tenului și a părului.
Ten proaspăt. Măștile hrănitoare, pe bază de măsline îți sunt recomandate cu mare căldură pentru că sunt foarte bogate în vitamina A și E care favorizează regenerarea celulelor în cazul tenului uscat și sensibil, prevenind de asemenea îmbătrânirea acestuia. De asemenea, ține minte că uleiul de măsline este singurul ulei vegetal provenit din fructe și nu din semințe. Folosește-o de două ori pe săptămâna pentru a reda o strălucire sănătoasă tenului tău!
Corp tonifiat. O baie în ulei esențial de rozmarin, nu numai că tonifiază, dar este și foarte dinamizantă, întărindu-ți vitalitatea și reducând semnele de oboseală în limita a două minute. Dacă alegi să o faci la prima oră a dimineții va fi cu-atât mai bine pentru că îți stimulează energia și îți reîncarcă bateriile pentru întreaga zi.
Pe de altă parte, dacă încă vrei să te mai mândrești cu bronzul zilelor de vară, dar parcă nici la exfoliant nu poți renunța, te sfătuim să îți alegi unul care prelungește strălucirea bronzului și redă prospețime și vitalitatate pielii, pe bază de sare purificatoare și ulei de măsline hrănitor, care elimină toxinele și celulele moarte. Aplică-l în straturi fine pe pielea umedă, masează cu mișcări circulare insistând pe zonele problematice.
Îngrijirea mâinilor. Uleiul de măsline face minuni și în această privință, mai ales dacă alegi o cremă care combină eficient uleiul cu untul de măsline pentru o hidratare maximă a mâinilor. Extractul de aloe vera se dovedește și el benefic, la fel și cel pe roșii de Provence, bogate în minerale ( potasiu, magneziu și fosfor ).
Păr sănătos. Pe lângă șamponul tradițional, pe care ți-l recomandăm tot pe bază de extract de măsline cu efect antioxidant și emolient, nu uita nici de balsamul cu extras de roșie care ajută la regenerarea părului și înviorarea culorii. Mergi pe o formulă hidratantă și protectoare, care redă luminozitate părului vopsit și suvitat. Aplică după spălare, masează, piaptănă și lasă să acționeze 10 minute, după care clateste. Nici măștile de păr nu sunt tocmai de ocolit, în special cele pe bază de semințe de coacăze, care dinamizează părul buclat. Coacazele cunt bogate în vitamina C și în fier, redând tonus și consistență buclelor.