Beautiful-Face

Ti-ai dorit dintotdeauna ca ochii tai fermecatori sa nu treaca neobservati si ai mizat mereu pe ei ca pe principala ta arma de seductie. Ochii nu sunt numai oglinda sufletului ci si un detaliu fizionomic imposibil de neglijat, de aceea mi-am propus sa-ti impartasesc cateva secrete care te vor ajuta sa corectezi micile imperfectiuni si sa obtii o privire de invidiat.

Cum si ce tip de mascara aplic?

Aplicarea acestuia presupune multa atentie si indemanare, dar mai ales parcurgerea unor etape extrem de simple. Incepi cu genele de jos, de la radacina pana la varf. Daca ridici usor barbia, miscarea va favoriza o usoara curbare a genelor. Fara sa astepti ca produsul sa se usuce poti trece repede rimelul si pe genele superioare. Pentru a evita ca genele de sus sa se lipeasca intre ele, treci peste ele cu periuta, pe verticala, lovind usor catre exteriorul si interiorul genelor petru a le separa. Cand te machiezi trebuie sa tii cont de forma ochilor. Daca sunt mari si un pic proeminenti, aplica rimel si pe genele de jos, dar daca sunt mici e bine ca pe acestea sa le lasi naturale. Astfel ochii vor parea mai mari. Evita sa dai cu rimel pe genele de jos daca ai pungi sau cercane. Daca ochii sunt usor inclinati spre partea de jos, machiaza genele si sus si jos, dar numai de la jumatate spre exterior. Poti incepe sa folosesti rimelul numai atunci cand ai terminat de aplicat creionul dermatograf.

Pentru gene rare foloseste un rimel care da volum. Acest tip de produs contine microparticule care, atunci cand se umfla, dau un efect de volum natural. Rimelul trebuie sa aiba culoarea potrivita, adica nuanta cea mai apropiata de culoarea naturala a parului. Daca esti bruneta sau satena te poti baza in continuare pe negru, dar daca esti blonda sau roscata alege maro. Rimelul transparent este perfect daca ai genele negre si nu doresti decat sa le dai stralucire. Daca genele si sprancenele sunt albe, culoarea indicata este maronul.

Sprancenele

Linia sprancenelor este esentiala. Trebuie sa vii in ajutorul desenului ei natural, inlaturand toate firele nedorite din zona inferioara care dau impresia de pleoapa greoaie. Alege intotdeauna o culoare a creionului pentru sprancene apropiata de culoarea parului; poate fi o nuanta mai inchisa dar niciodata un creion negru. Pentru brunete creionul maro este recomandat la ca si pentru satene, numi ca acestea din urma trebuie sa aleaga nuante mai deschise. Exista si nuante rosiatice pentru roscate, iar blondele arata excelent cu nuante foarte deschise de maro si chiar cenusiu.

Nu trasa o simpla linie pe care s-o consideri apoi spranceana. Incearca sa o desenezi ca si cand ar trebui recreat fiecare fir in parte, pentru a pastra o aparenta cat mai naturala. Daca ai nevoie de un arc in partea de sus desenul trebuie facut fir cu fir. Incepe dinspre centru spre exterior. Orice schimbare de forma ar trebui sa se faca cu ajutorul pensetei , cu exceptia cazurilor in care acestea sunt deja prea scurte si doriti sa le prelungiti. Este foarte important sa nu iti deformezi sprancenele, ele nu trebuie sa fie nici prea subtiri nici vizibil artificiale. Cea mai buna metoda de a decide cum sa iti corectezi sprancenele este sa aplici o baza de machiaj peste ele, apoi in oglinda experimentezi trasand diverse forme cu creionul de sprancene. Aranjeaza fiecare spranceana, pe rand, pentru a observa diferenta.

Ochii mici – aranjeaza-ti sprancenele astfel incat sa para mai groase; urca arcul putin mai mult petru a le accentua.

Ochii adanciti – sprancenele trebuie inaltate, iar spatiul dintre ochi marit.

Ochii apropiati – mareste spatiul dintre sprancene cu ajutorul pensetei, iar catre coada ochiului prelungeste putin spranceana folosind creionul.

Ochii departati – deseneaza cu creionul spranceana cat mai aproape de nas si nu o prelungi spre exterior.

Creionul dermatograf

Cu dermatograful se traseaza o linie usoara, cat mai aproape de radacinile firelor de par, incepand de la coltul interior catre cel exterior, prelungind putin linia dincolo de coada ochiului. Foloseste un creion maro, negru sau gri foarte inchis, bine ascutit. Linia nu trebuie sa fie prea groasa. Poti incepe cu una fina, subtire la coltul interior al ochiului si, pe masura ce ajungi spre celalalt capat ingroasa dunga foarte putin. Spre coada nu trebuie urmata exact linia ochiului, ci se incepe o usoara curba in sus, fara a exagera insa.

Fardul

Daca doresti o culoare care sa ti se potriveasca alege una complementara culorii ochilor si care sa se asorteze su cu hainele pe care le porti. Culorile deschise, naturale sunt intotdeauna recomandate pentru zi. De aceea aplica putina umbra, pe pleoapele de sus, pana aproape de gene, folosind fie o pensula, fie degetul aratator. Daca doresti ca ochii sa para mai mari poti trece putin dincolo de linia ochiului. Umbra lasata de fard nu trebuie sa para grea, de aceea nu folosi prea mult produs. Daca ai facut-o insa, surplusul trebuie indepartat usor prin apasare cu un mic tampon folosit pentru demachiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.