Se spune că zâmbetul este accesoriul cel mai de preț al unei femei, atât în viața de zi cu zi, cât și la evenimentele pretențioase la care participă. Zâmbetul însă este foarte mult influențat de mărimea și formă buzelor. Iar acesta este unul dintre motivele pentru care din ce în ce mai multe femei apelează la această intervenție și în ultimii ani.
Augmentarea buzelor este o intervenție ce se realizează în ambulator, sub anestezie locală, la care se folosește acid hialuronic, substanță sintetică de umplere. Procedura este de scurtă durata și nedureroasă, dar cu efecte vizibile instantaneu. Înainte de procedura însă, fiecare pacient este supus unui consult amănunțit. Înainte de intervenție trebuie de asemenea să discuți cu medicul tău despre câteva aspecte importante, cum ar fi: contraindicațîi, aspectul final al buzelor, posibile reacțîi adverse, eventuale complicațîi și nu ezită să îi adresezi orice alte întrebări ai.
Formă și dimensiunea buzelor diferă de la persoană la altă. După cum bine știm deja, din punct de vedere genetic, fiecare suntem unici, iar buzele nu fac excepție de la această regulă.
Unele persoane au genetic buze mai voluminoase, în timp ce altele au buze foarte subțiri. Sunt o mulțime de persoane pentru care mărimea mică a buzelor este un adevărat complex, și acesta este unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care apelează la augmentarea acestora.
Operațiile estetice au numeroase avantaje și dezavantaje, dar decizia îți aparține în totalitate. Știind atât efectele pozitive cât și cele negative, te pot ajută să iei o decizie bazată pe o bună informare. Sănătatea ta ar trebui să fie mereu o prioritate în ceea ce privește chirurgia plastică.
Avantajele chirurgiei plastic:
- Mulți oameni apelează la chirurgia plastică pentru a aduce o îmbunătățire înfățișării lor. Dacă alegi să adopți un ten mai elastic sau să-ți maschezi ridurile, chirurgia plastică este soluția.
- Mulți oameni se confruntă cu probleme de încredere din cauza înfățișării. Cu un mic ajutor, aceștia pot schimbă ceea ce le provoacă insecuritatea ,și astfel, și viziunea despre lumea din jur.
- Studiile au arătat că oameni care își fac operații estetice și care își îmbunătățesc astfel încrederea de sine au relații mai bune, decât aveau înainte de operație, cu partenerii de viață, prieteni și colegii de muncă. Acest lucru s-ar datora faptului că nu mai sunt atât de preocupați de faptul că oamenii i-ar putea judecă pentru aspectul inestetic.
- Cei care folosesc chirurgia estetică din motive medicale afirmă că această a fost soluția problemelor lor. Unul dintre cele mai comune exemple este ridicarea zonei ochilor și a frunții pentru a reduce durerile de ochi și cap.
Consecințele chirurgiei plastic:
- Chirurgia plastică este una dintre cele mai costisitoare tipuri de chirurgie. În majoritatea cazurilor, dacă nu poți dovedi nevoia unei operații, asigurarea nu va acoperi costurile procedurii.
- Că orice altă operație, există riscul complicațiilor. Degradarea mușchilor sau țesutului, cicatrizarea și infecțiile sunt genul de complicațîi care pot apărea după o operație.
- Mulți oameni au așteptări nerealiste. Dacă îți dorești că, de la față simplă, obișnuită din vecini să arăți că Angelina Jolie, ai putea fi dezamăgită.
- Depinzând de dimensiunea operației, ar putea rămâne cicatrici, sensibilitatea pielii ar putea fi afectată sau chiar paralizată. Pentru cei care au implanturi, există riscul că implantul să fie respins de corp și să fie nevoie că implantul să fie îndepărtat printr-o altă operație.